Budownictwo i architektura : SuZhou 133: BaiTang One Kindergarten Project / CPG Advisory

Widok z lotu ptaka na południe Zintegrowany w ramach ogólnego rozwoju SuZhou 133: Baitang One, celem projektu przedszkola przez CPG Advisory jest zapewnienie wysokiej jakości, inspirującego środowiska dla wczesnej edukacji w nowej CBD w SuZhou w Chinach.
Koncepcja projektu oparta jest na słynnym dziecięcym klasyku: Jack and Beanstalk.
Wykorzystując winorośl, liście i fasolę jako elementy architektury i krajobrazu, przedszkole kojarzy się z.
Magicznym światem.
w historii Jacka i Beanstalk powstaje.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Przy całkowitej powierzchni budynku 4717 m ., przedszkole może pomieścić 480 dzieci w 16 klasach.
Ma wschodnie-zachodnie, długie i wąskie miejsce, które znajduje się w sąsiedztwie fazy 2 i 3 SuZhou 133: osiedle Baitang One.
Główne wejście do przedszkola znajduje się na północy, z bezpośrednim dostępem do głównej drogi.
północne wejście Kompleks szkolny jest zorganizowany wzdłuż centralnego kręgosłupa, z oddziałami klasowych bloków rozpościerającymi się z obu stron i otaczającymi różnorodne dziedzińce.
Trzypiętrowy budynek składający się z recepcji, administracji i gabinetów nauczycielskich znajduje się na północ od kompleksu.
Pozostałe sześć bloków składa się z 16 sal lekcyjnych, sali multimedialnej i biblioteki, rozmieszczonych wzdłuż centralnego korytarza korytarza biegnącego z północy na południe.
Są jak fasola i liście związane z rosnącą winoroślą.
Strefa aktywności Główne wejście to 2-piętrowy wysoki portyk, dzięki któremu szkoła ma dużą i gościnną obecność.
Południowa orientacja fasoli.
Klasowej.
został zaprojektowany, aby pochwycić maksimum światła dziennego.
A pomiędzy fasolą.
Klasową ., zamknięto szereg publicznych i pół-publicznych dziedzińców różnych tematów i stworzono je w celu zaspokojenia potrzeb i dostosowania do różnych działań przedszkola.
Położony na południe od kompleksu jest szkolnym wspólnym placem zabaw na świeżym powietrzu.
plan strony Kształt bloku klasowego ma wyglądać jak książka fabularna ..
W projekcie elewacji podkreślono płaszczyzny poziome, aby powiązać je ze stronami książki.
Zewnętrzne wykończenie bloczków klasowych jest malowane betonem w deseniu i kolorze pasków drewnianych.
Ma to na celu stworzenie ziemistego wrażenia i naturalnego wyglądu, które są spokojne i spokojne.
W centralnym korytarzu, żywe kolory i wzory, takie jak pomalowane panele aluminiowe i kolorowe przeszklenia, są wykorzystywane do tworzenia wizualnego podniecenia i energii.
Plany pięter Sale lekcyjne wyposażone są w nowoczesne meble dziecięce i są przytulnie urządzone, dzięki czemu tworzą domową atmosferę.
Każda klasa ma swoją własną sypialnię i toaletę.
East West Elevation Architekci: CPG Advisory Lokalizacja: SuZhou Industrial Park, Jiangsu, Chiny Kierownik nadzoru: Lee Joon Shin Zespół architektury: Huang Hsiang Ju.
Liu Chang Klient: Frasers Property Co.
Ltd; Singlong Property Development (Suzhou) Co.
Ltd.
Obszar strony: 7 000 m.
Powierzchnia brutto: 4 717m.
Współczynnik wydruku: 0.6 Zakończenie: 2012
[przypisy: kauczuk butadienowy, perfekt chełm, montaż siatki ogrodzeniowej cennik ]

Powiązane tematy z artykułem: kauczuk butadienowy montaż siatki ogrodzeniowej cennik perfekt chełm